Poliçe süresi sonunda sigortalının vefat etmemiş olması ve tüm primlerin ödenmiş olması koşuluyla, vergi mevzuatı kapsamında yapılabilecek kesintiler hariç olmak üzere sigorta süresi boyunca ödediğiniz primlerin toplam tutarı kadar yaşam teminatı alabileceğiniz hayat sigortasıdır. Akıllı Hayat Sigortası poliçe süresi içerisinde sigortalının vefat etmesi halinde, sigortalının varislerine/lehtarlarına vefat teminatı ödemesi gerçekleştirir..
Sigorta yaptırmak için yaş sınırı var mıdır?
Sigortadan 18-61 yaş arasındaki kişiler yararlanabilir. Sigorta süresi 10, 11 veya 12 yıl olabilir. Sigortalı yaşı ve sigorta süresinin toplamı 71'i geçemez. (Yaş hesabı, içinde bulunulan yaşa göre yapılmaktadır.)
Akıllı Hayat Sigortası’nın diğer ödenen prim tutarı kadar yaşam teminatı ödeyen hayat sigortalarından farkı var mı?
Hayır, Akıllı Hayat Sigortası sektördeki diğer ürünler gibi poliçe şartlarının yerine getirilmesi halinde vergi mevzuatı kapsamında yapılabilecek kesintiler hariç olmak üzere ödenen prim tutarı kadar yaşam teminatı öder.
Hayat sigortası prim hesaplamasını nasıl yapabilirim?
Buraya tıklayarak hemen Akıllı Hayat Sigortası demosuna ulaşabilir ve hayat sigortası hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Vergi avantajından nasıl faydalanabilirim?
Hayat sigortası poliçe suretinizi ve prim ödeme belgelerinizi; bordrolu çalışan iseniz çalıştığınız şirketin ilgili departmanına iletmeniz, serbest meslek sahibi iseniz gelir vergisi beyannamenizde belirtmeniz yeterlidir.
Vergi avantajını nasıl hesaplayabilirim?
Buraya tıklayarak Akıllı Hayat Sigortası demosuna ulaşabilir, ne kadar vergi iadesi alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.
Poliçem ile ilgili bilgilere hangi kanallardan ulaşabilirim?
Poliçeniz ile ilgili tüm bilgilere hafta içi her gün saat 09:00-18:00 saatleri arasında 0850 220 0 860 numaralı Cigna Çağrı Merkezi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca ürünle ilgili genel bilgilendirme için buraya tıklayarak iletişim formu doldurabilirsiniz.
Prim ödemelerinde bir alt limit var mıdır?
Evet, en az 50 ABD Doları aylık ödeme ile sigorta yaptırabilirsiniz.
Teminat tutarında bir üst limit var mıdır?
Evet, toplam teminat tutarı 600.000 ABD Dolarını geçmeyecek şekilde prim tutarı belirlenecektir.
Birden fazla Akıllı Hayat Sigortası satın alabilir miyim?
Evet, sahip oldugunuz/olacagınız poliçelerin toplam teminat tutarının sirketimizce belirlenen kümül teminat tutarının altında olması kaydıyla dilediginiz kadar farklı sigorta alabilirsiniz.
Ürünü 18 yaşından büyük çocuklarım ya da torunlarım için yaptırabilir miyim?
Evet, çocuklarınız, torunlarınız veya diğer tüm yakınlarınız için yaptırabilirsiniz.
Herhangi bir sağlık problemim var ise sigortadan faydalanabilir miyim?
Başvuru formunda talep edilen, sigortalının sağlık durumuna yönelik sorulara vereceğiniz cevaplara göre risk değerlendirmesi yapılır. Değerlendirme sürecinde tetkik veya rapor istenebilir. Bu değerlendirme sonucunun olumlu olması durumunda sigortadan faydalanabilirsiniz.
Ödediğim primleri Türk Lirası cinsinden sabitleyebilir miyim?
Ödenecek prim tutarı ABD Doları cinsinden sabittir. Ödeme vadenizdeki TCMB efektif satış kuruna bağlı olarak Türk Lirası karşılıkları farklılık gösterebilecektir.
Sözleşme süresi boyunca ödediğim ABD Doları-TL kurundaki değişiklikler prim iadesine nasıl etki edecek?
Poliçe süresi sonunda ödediğiniz primin tamamı vergi mevzuatı kapsamında yapılabilecek kesintiler hariç olmak üzere, ödeme tarihindeki TCMB efektif satış kurundan TL’ye çevrilerek tarafınıza ödenecektir.
Vefat durumunda vefat tazminatı kime ödenir?
Vefat durumunda vefat tazminatı lehtar belirlenmişse lehtara, belirlenmemişse sigortalının kanuni varislerine ödenir.
Kanuni varis dışında lehtar belirleyebilir miyim?
Evet, başvurunuz sırasında lehtar belirleyebilir, sonraki süreçte ise www.cigna.com.tr internet sitemizin Doküman Merkezi bölümünde yer alan Değişiklik Formu ile dilediğiniz zaman lehtar değişikliği gerçekleştirebilirsiniz.
Sigorta süresi tamamlanmadan sigortadan erken ayrılabilir miyim?
Sigortadan istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. 10. yıl tamamlanmadan sigortadan ayrılmanız durumunda ödediğiniz toplam prim tutarı üzerinden poliçe sürenize göre kademeli kesinti oranları uygulanarak kalan prim size iade edilir. Poliçeniz bir yılını doldurmamış ise prim iadesi alamazsınız. Bir yıldan sonraki süreçte bilgilendirme metninde bulunan kesinti oranlarına bağlı olarak erken ayrılma tutarınız hesaplanır.
Sigorta süresi içinde prim ödemelerimi yapamamam durumunda ne olur?
En az bir yıldan beri yürürlükte olan ve bir yıllık priminin tamamını ödemiş olduğunuz poliçe ödemenize devam edemezseniz poliçeniz prim ödenmesinden muaf (tenzil) sigorta statüsüne dönüşür. Bu durumda poliçenizin yeni vefat ve yaşam teminatı, ödenen primle sözleşme uyarınca ödenmesi gereken prim arasındaki orana göre hesaplanır. Riskin gerçekleşmesi halinde prim ödemesinden muaf sigortanın bedeli geçerli olur.
Prim ödemesinden muaf durumundaki sigorta poliçemi yeniden nasıl aktif hale getirebilirim?
Prim ödemesinden muaf statüsünde olan sigorta sözleşmenizi, ödenmeyen ilk primin vadesini izleyen 6 ay içindeki tüm açık vadeleri tek seferde ödeyerek tekrardan aktif hale getirebilirsiniz. Bu sürenin 6 aydan uzun olması durumunda şirket, sigortalının güncel sağlık durumunu gösteren bir belge talep edebilir. İletilen sağlık raporunun uygunluğu ve birikmiş primlerin ödenmesi durumunda sigorta yeniden yürürlüğe alınır. Ödenmemiş sigorta primlerinin ödenmesi ve sigortanın eski haline dönüştürülmesi sırasında, sigortalının hayatta bulunması şarttır.
Hayat sigortası poliçeleri devlet güvencesi altında mıdır?
Evet, hayat sigortası poliçeleri devlet güvencesi altındadır. Sigorta teminatınız kadar tutar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda nakit veya nakde çevrilebilir bir şekilde bloke olarak tutulur.
Başka bir şirkette aynı şartlarda bulunan bir poliçem var size aktarım yapabilir miyim?
Hayat sigortalarında aktarım işlemi yapılamamaktadır.
Sigortamı bir başka kişiye devredebilir miyim?
Hayır, sigorta devri yapılamamaktadır.
Hayat sigortası özel sağlık sigortası yerine geçer mi?
Hayır, sigortanız özel sağlık sigortası yerine geçmez.
Vefat durumunda poliçede belirtilen teminatlar kanuni varislerime ne zaman ödenir?
Tazminat talebi onaylandıktan sonra kanuni varislerden ilgili evraklar talep edilir. İlgili evrakların şirketimize iletilmesinin ardından yapılan incelemeden sonra değerlendirmenin olumlu sonuçlanması halinde kanuni varislere ödeme yapılır.
Vefat halinde kanuni varisim reşit olmamış ise ödeme nasıl gerçekleştiriliyor?
Kanuni varis reşit değilse, tazminat ödemesi kanuni varisin velisine ya da vasisine ödenir.
Ödediğim primler benim adıma herhangi bir yatırım aracında değerlendirilecek mi?
Amerikan Doları karşılığı TL olarak ödemiş olduğunuz primler sizin adınıza herhangi bir yatırım aracında değerlendirilmeyecektir ve sözleşme süresi sonunda yaşam kaybı olmaması durumunda, vergi mevzuatı kapsamında yapılabilecek kesintiler hariç olmak üzere sigorta süresi boyunca ödediğiniz primler tarafınıza ABD doları karşılığı Türk Lirası olarak ödenecektir..
Prim ödemelerimi hangi döviz türlerinde yapabilirim?
Prim ödemeleriniz, ABD Doları cinsinden, prim miktarının TL karşılığı olarak kredi kartınızdan tahsil edilecektir. Tüm işlemler, işlemin yapıldığı tarihteki TCMB efektif satış kuru üzerinden TL’ye çevrilerek yapılmaktadır.
Primlerimi herhangi bir bankanın kredi kartı ile yapabilir miyim?
Ödemelerinizi yaparken tüm bankaların kredi kartlarını kullanabilirsiniz.
Kredi kartı dışında nakit ödeme, para transferi veya hesaptan ödeme gibi başka bir ödeme kanalı kullanabilir miyim?
Ödemeleriniz için sadece kredi kartı kullanabilirsiniz.
Prim tutarı nasıl belirlenir?
Talep etmiş olduğunuz teminat tutarına, sigorta sözleşmesinin süresine ve prim ödeme periyoduna göre değişmektedir. Dilerseniz istediğiniz prim tutarına göre de teminat tutarını belirleyebilirsiniz. Her durumda ödeyeceğiniz minimum prim tutarı 50 ABD Doları olacaktır.
Prim ödeme periyodunu değiştirebilir miyim?
Primlerinizi sözleşme başlangıcında belirlenen periyotlar halinde ödeyebilirsiniz ve bu periyodu değiştiremezsiniz.
Vergi avantajı ödeme periyoduna göre değişiyor mu?
Vergi avantajı ödeme periyoduna göre değişim göstermemektedir.
Poliçe süresi bitmeden poliçemi iptal etmem durumunda vergi avantajını kaybeder miyim?
Hayır, kaybetmezsiniz. İptal tarihine kadar ödemiş olduğunuz tüm primlerin vergi avantajından faydalanmış olursunuz.
Kira gelirlerine sahibim ve yıllık gelir vergisi mükellefiyim. Bu poliçeyi yaptırdığımda vergi avantajından yararlanabilir miyim?
Evet, yararlanabilirsiniz. Vergi avantajından yararlanmak için muhasebecinize veya mali müşavirinize, yatırdığınız primlerin tahsilat
makbuzlarının ve poliçe suretlerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Primin, şirketimin kredi kartından tahsil edilmesi durumunda kurumlar vergisinden yararlanabilir miyim?
Sigorta poliçenizi sadece gelir vergisinde vergi avantajı olarak kullanabilirsiniz, kurumlar vergisinde bu avantajdan yararlanamazsınız.
Bir başka kişiye sigorta yaptırmam halinde vergi avantajından faydalanabilir miyim?
Evet, eşiniz ve/veya 18 yaşını doldurmamış çocuklarınız için sigorta yaptırmanız durumunda her bir yapılan poliçe için vergi
avantajından yararlanabilirsiniz.
Akıllı Hayat Sigortası’nın vergi avantajı nedir?
Sigorta primlerinizi, gelir vergisi beyannamenizde veya ücret bordronuzda gider göstererek %40’a varan oranda vergi avantajından
faydalanabilirsiniz. Faydalanacağınız vergi avantajı oranı bulunduğunuz vergi dilimine göre değişir ve en az %15’dir.
Vergi avantajında bir sınır var mı? Maksimum ne kadar vergi avantajından faydalanabilirim?
Ücretli çalışanlar ve yıllık gelir vergisi beyannamesi veren gelir vergisi mükellefleri, ödemiş oldukları primleri Gelir Vergisi Kanunu’nda
belirtilen limitlere göre gelir vergisi matrahlarında indirim olarak gösterebilirler. İndirim konusu yapılacak primlerin toplamı, brüt gelirinizin
%15'ini ve yıllık brüt asgari ücret tutarını aşamayacaktır. Yıl içinde brüt asgari ücret tutarında meydana gelebilecek değişiklikler, indirim
yapılacak tutarları farklılaştırabilir.
Gelir vergisi avantajı, vergi avantajlarında resmi olarak hangi maddede yer almaktadır?
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 23.10.2012 tarihli ve GVK-85/2012-7/Bireysel Emeklilik
Sistemi-4 sayılı Gelir Vergisi Sirküleri/85'de detaylı olarak anlatılmıştır.
Poliçe süresinden önce erken ayrılma durumunda geri alınacak prim tutarı için stopaj uygulanır mı?
Erken ayrılma durumunda stopaj uygulanmamaktadır.
Hayat sigortası ne işe yarar?
Hayat Sigortası ne işe yarar derseniz, günlük yaşantınızda başınıza gelecek vefat, sakatlık gibi birçok riski poliçenizde belirtilen tutarda teminat altına alarak, bu riskler gerçekleştiğinde sizler ve sevdikleriniz için maddi güvence sağlayan bir koruma aracıdır.
Tazminat başvurusunda bulunmak için ne yapmam gerekir?
Tazminat başvurularınız için talebinize ait gerekli belgeleri info@cigna.com.tr adresimize gönderebilir ve 0850 222 0 860 nolu müşteri hizmetleri hattımızı arayabilirsiniz. İletilmesi gereken doküman listesini bu linkten ulaşabilirsiniz.
Hayat sigortalarında prim nasıl hesaplanmaktadır?
Yıllık hayat sigortası primleri yaşa göre belirlenmektedir. Sigorta şirketine göre meslek ve cinsiyetin de dikkate alındığı prim tabloları bulunmaktadır. Seçilen teminat tutarları da dikkate alınarak prim hesaplanır.
Hayat Sigortası Vergi Avantajından Nasıl Yararlanabilirim?
Hayat sigortası prim ödeme belgelerinizi; bordrolu çalışan iseniz çalıştığınız şirketin ilgili departmanına iletmeniz, serbest meslek sahibi iseniz gelir vergisi beyannamenizde belirtmeniz yeterlidir.
Hayat sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?
Hayat sigortası genel şartları çerçevesinde sigortayı yaptırırken teklifnamede yer alan sorulara doğru cevap vermek, gerek sigorta ettirenin gerekse sigortalının kendisince bilinen ve sigortacının bilmesi gereken hususları sigortacıya bildirmesi önemli bir yükümlülüktür. Bu yükümlülüğün ihlali halinde sigortacı sözleşemeden cayabilir ya da ek prim almak suretiyle sözleşmeyi yürürlükte tutabilir.
Sigortalı, sigorta ettiren ve lehtar ne anlama gelmektedir? Hayatı üzerine sigorta sözleşmesi yapılan kişiye sigortalı, prim ödeyerek sigortalının hayatını sigortalayan kişiye sigorta ettiren, sigorta sözleşmesine taraf olmamakla birlikte lehine sigorta sözleşmesi yapılan ve rizikonun gerçekleşmesi halinde kural olarak tazminatı talep etme hakkına sahip kişiye de lehtar denmektedir.
Hayat sigortası primleri için vergi avantajı var mıdır?
Evet, kendiniz ve aileniz için ödemiş olduğunuz hayat sigortası primlerini belirli oranlarla gelir vergisi matrahınızdan düşürebilirsiniz.
Ücretli Çalışanlar;
Hayat sigortası genel şartları çerçevesinde kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınız adına ödediğiniz ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik ve eğitim gibi sigorta primlerinin tamamını, aylık brüt ücretin %15'ini ve yıllık brüt asgari ücret tutarını aşmamak kaydıyla vergi matrahınızdan düşebilirsiniz.
Yıllık 300 TL hayat sigortası primi ödeyen ve aylık brüt maaşı 2.000 TL olan kişinin yararlanabileceği vergi avantajına dair örnek hesaplama;
Aylık Brüt Ücret
2.000 TL
Vergi Matrahından İndirilebilecek Maks. Prim Tutarı (Brüt ücret x %15)
300 TL
Yıllık Limit
Yıllık Brüt Asgari Ücret
Hayat Sigortası Primi
300 TL
Aylık Gelir Vergisi Matrahı
2.000 – 300 = 1.700 TL
Vergi Oranı (%15 ise) Ödenecek Gelir Vergisi
1.700 x %15 = 255 TL
Prim Ödenmediği Durumda Ödenecek Gelir Vergisi
2.000 x %15 = 300 TL
Yararlanılan Vergi İndirimi
45 TL
Serbest Meslek Sahipleri;
Kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınız adına ödediğiniz ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik ve eğitim gibi sigorta primlerinin tamamını, yıllık beyan edilen gelirin %15'ini ve yıllık brüt asgari ücret tutarını aşmamak kaydıyla vergi matrahınızdan düşebilirsiniz.
Yıllık 300 TL hayat sigortası primi ödeyen ve yıllık geliri 20.000 TL olan kişinin yararlanabileceği vergi avantajına dair örnek hesaplama;
Yıllık Beyan Edilen Gelir
20.000 TL
Vergi Matrahından İndirilebilecek Maks. Prim Tutarı (Yıllık gelir x %15)
300 TL
Yıllık Limit
Yıllık Brüt Asgari Ücret
Hayat Sigortası Primi
300 TL
Yıllık Gelir Vergisi Matrahı
20.000 – 300 = 19.700 TL
Vergi Oranı (%15 ise) Ödenecek Gelir Vergisi
19.700 x %15 = 2.955 TL
Prim Ödenmediği Durumda Ödenecek Gelir Vergisi
20.000 x %15 = 3.000 TL
Yararlanılan Vergi İndirimi
45 TL
Bireysel Emeklilik Soruları
Aklınıza takılan bir şey mi var? Sıkça sorulan sorulara göz atın.
Hayat Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Akıllı Hayat Sigortası SSS
Genel Bilgiler
Poliçe süresi sonunda sigortalının vefat etmemiş olması ve tüm primlerin ödenmiş olması koşuluyla, vergi mevzuatı kapsamında yapılabilecek kesintiler hariç olmak üzere sigorta süresi boyunca ödediğiniz primlerin toplam tutarı kadar yaşam teminatı alabileceğiniz hayat sigortasıdır. Akıllı Hayat Sigortası poliçe süresi içerisinde sigortalının vefat etmesi halinde, sigortalının varislerine/lehtarlarına vefat teminatı ödemesi gerçekleştirir..
Sigortadan 18-61 yaş arasındaki kişiler yararlanabilir. Sigorta süresi 10, 11 veya 12 yıl olabilir. Sigortalı yaşı ve sigorta süresinin toplamı 71'i geçemez. (Yaş hesabı, içinde bulunulan yaşa göre yapılmaktadır.)
Hayır, Akıllı Hayat Sigortası sektördeki diğer ürünler gibi poliçe şartlarının yerine getirilmesi halinde vergi mevzuatı kapsamında yapılabilecek kesintiler hariç olmak üzere ödenen prim tutarı kadar yaşam teminatı öder.
Buraya tıklayarak hemen Akıllı Hayat Sigortası demosuna ulaşabilir ve hayat sigortası hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Hayat sigortası poliçe suretinizi ve prim ödeme belgelerinizi; bordrolu çalışan iseniz çalıştığınız şirketin ilgili departmanına iletmeniz, serbest meslek sahibi iseniz gelir vergisi beyannamenizde belirtmeniz yeterlidir.
Buraya tıklayarak Akıllı Hayat Sigortası demosuna ulaşabilir, ne kadar vergi iadesi alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.
Poliçeniz ile ilgili tüm bilgilere hafta içi her gün saat 09:00-18:00 saatleri arasında 0850 220 0 860 numaralı Cigna Çağrı Merkezi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca ürünle ilgili genel bilgilendirme için buraya tıklayarak iletişim formu doldurabilirsiniz.
Evet, en az 50 ABD Doları aylık ödeme ile sigorta yaptırabilirsiniz.
Evet, toplam teminat tutarı 600.000 ABD Dolarını geçmeyecek şekilde prim tutarı belirlenecektir.
Evet, sahip oldugunuz/olacagınız poliçelerin toplam teminat tutarının sirketimizce belirlenen kümül teminat tutarının altında olması kaydıyla dilediginiz kadar farklı sigorta alabilirsiniz.
Evet, çocuklarınız, torunlarınız veya diğer tüm yakınlarınız için yaptırabilirsiniz.
Başvuru formunda talep edilen, sigortalının sağlık durumuna yönelik sorulara vereceğiniz cevaplara göre risk değerlendirmesi yapılır. Değerlendirme sürecinde tetkik veya rapor istenebilir. Bu değerlendirme sonucunun olumlu olması durumunda sigortadan faydalanabilirsiniz.
Ödenecek prim tutarı ABD Doları cinsinden sabittir. Ödeme vadenizdeki TCMB efektif satış kuruna bağlı olarak Türk Lirası karşılıkları farklılık gösterebilecektir.
Poliçe süresi sonunda ödediğiniz primin tamamı vergi mevzuatı kapsamında yapılabilecek kesintiler hariç olmak üzere, ödeme tarihindeki TCMB efektif satış kurundan TL’ye çevrilerek tarafınıza ödenecektir.
Vefat durumunda vefat tazminatı lehtar belirlenmişse lehtara, belirlenmemişse sigortalının kanuni varislerine ödenir.
Evet, başvurunuz sırasında lehtar belirleyebilir, sonraki süreçte ise www.cigna.com.tr internet sitemizin Doküman Merkezi bölümünde yer alan Değişiklik Formu ile dilediğiniz zaman lehtar değişikliği gerçekleştirebilirsiniz.
Sigortadan istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. 10. yıl tamamlanmadan sigortadan ayrılmanız durumunda ödediğiniz toplam prim tutarı üzerinden poliçe sürenize göre kademeli kesinti oranları uygulanarak kalan prim size iade edilir. Poliçeniz bir yılını doldurmamış ise prim iadesi alamazsınız. Bir yıldan sonraki süreçte bilgilendirme metninde bulunan kesinti oranlarına bağlı olarak erken ayrılma tutarınız hesaplanır.
En az bir yıldan beri yürürlükte olan ve bir yıllık priminin tamamını ödemiş olduğunuz poliçe ödemenize devam edemezseniz poliçeniz prim ödenmesinden muaf (tenzil) sigorta statüsüne dönüşür. Bu durumda poliçenizin yeni vefat ve yaşam teminatı, ödenen primle sözleşme uyarınca ödenmesi gereken prim arasındaki orana göre hesaplanır. Riskin gerçekleşmesi halinde prim ödemesinden muaf sigortanın bedeli geçerli olur.
Prim ödemesinden muaf statüsünde olan sigorta sözleşmenizi, ödenmeyen ilk primin vadesini izleyen 6 ay içindeki tüm açık vadeleri tek seferde ödeyerek tekrardan aktif hale getirebilirsiniz. Bu sürenin 6 aydan uzun olması durumunda şirket, sigortalının güncel sağlık durumunu gösteren bir belge talep edebilir. İletilen sağlık raporunun uygunluğu ve birikmiş primlerin ödenmesi durumunda sigorta yeniden yürürlüğe alınır. Ödenmemiş sigorta primlerinin ödenmesi ve sigortanın eski haline dönüştürülmesi sırasında, sigortalının hayatta bulunması şarttır.
Evet, hayat sigortası poliçeleri devlet güvencesi altındadır. Sigorta teminatınız kadar tutar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda nakit veya nakde çevrilebilir bir şekilde bloke olarak tutulur.
Hayat sigortalarında aktarım işlemi yapılamamaktadır.
Hayır, sigorta devri yapılamamaktadır.
Hayır, sigortanız özel sağlık sigortası yerine geçmez.
Tazminat talebi onaylandıktan sonra kanuni varislerden ilgili evraklar talep edilir. İlgili evrakların şirketimize iletilmesinin ardından yapılan incelemeden sonra değerlendirmenin olumlu sonuçlanması halinde kanuni varislere ödeme yapılır.
Kanuni varis reşit değilse, tazminat ödemesi kanuni varisin velisine ya da vasisine ödenir.
Ödediğim primler benim adıma herhangi bir yatırım aracında değerlendirilecek mi?
Amerikan Doları karşılığı TL olarak ödemiş olduğunuz primler sizin adınıza herhangi bir yatırım aracında değerlendirilmeyecektir ve sözleşme süresi sonunda yaşam kaybı olmaması durumunda, vergi mevzuatı kapsamında yapılabilecek kesintiler hariç olmak üzere sigorta süresi boyunca ödediğiniz primler tarafınıza ABD doları karşılığı Türk Lirası olarak ödenecektir..
Prim ödemeleriniz, ABD Doları cinsinden, prim miktarının TL karşılığı olarak kredi kartınızdan tahsil edilecektir. Tüm işlemler, işlemin yapıldığı tarihteki TCMB efektif satış kuru üzerinden TL’ye çevrilerek yapılmaktadır.
Ödemelerinizi yaparken tüm bankaların kredi kartlarını kullanabilirsiniz.
Ödemeleriniz için sadece kredi kartı kullanabilirsiniz.
Talep etmiş olduğunuz teminat tutarına, sigorta sözleşmesinin süresine ve prim ödeme periyoduna göre değişmektedir. Dilerseniz istediğiniz prim tutarına göre de teminat tutarını belirleyebilirsiniz. Her durumda ödeyeceğiniz minimum prim tutarı 50 ABD Doları olacaktır.
Primlerinizi sözleşme başlangıcında belirlenen periyotlar halinde ödeyebilirsiniz ve bu periyodu değiştiremezsiniz.
Vergi avantajı ödeme periyoduna göre değişim göstermemektedir.
Hayır, kaybetmezsiniz. İptal tarihine kadar ödemiş olduğunuz tüm primlerin vergi avantajından faydalanmış olursunuz.
Evet, yararlanabilirsiniz. Vergi avantajından yararlanmak için muhasebecinize veya mali müşavirinize, yatırdığınız primlerin tahsilat makbuzlarının ve poliçe suretlerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Sigorta poliçenizi sadece gelir vergisinde vergi avantajı olarak kullanabilirsiniz, kurumlar vergisinde bu avantajdan yararlanamazsınız.
Evet, eşiniz ve/veya 18 yaşını doldurmamış çocuklarınız için sigorta yaptırmanız durumunda her bir yapılan poliçe için vergi avantajından yararlanabilirsiniz.
Sigorta primlerinizi, gelir vergisi beyannamenizde veya ücret bordronuzda gider göstererek %40’a varan oranda vergi avantajından faydalanabilirsiniz. Faydalanacağınız vergi avantajı oranı bulunduğunuz vergi dilimine göre değişir ve en az %15’dir.
Ücretli çalışanlar ve yıllık gelir vergisi beyannamesi veren gelir vergisi mükellefleri, ödemiş oldukları primleri Gelir Vergisi Kanunu’nda belirtilen limitlere göre gelir vergisi matrahlarında indirim olarak gösterebilirler. İndirim konusu yapılacak primlerin toplamı, brüt gelirinizin %15'ini ve yıllık brüt asgari ücret tutarını aşamayacaktır. Yıl içinde brüt asgari ücret tutarında meydana gelebilecek değişiklikler, indirim yapılacak tutarları farklılaştırabilir.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 23.10.2012 tarihli ve GVK-85/2012-7/Bireysel Emeklilik Sistemi-4 sayılı Gelir Vergisi Sirküleri/85'de detaylı olarak anlatılmıştır.
Erken ayrılma durumunda stopaj uygulanmamaktadır.
Hayat sigortası ne işe yarar?
Hayat Sigortası ne işe yarar derseniz, günlük yaşantınızda başınıza gelecek vefat, sakatlık gibi birçok riski poliçenizde belirtilen tutarda teminat altına alarak, bu riskler gerçekleştiğinde sizler ve sevdikleriniz için maddi güvence sağlayan bir koruma aracıdır.
Tazminat başvurusunda bulunmak için ne yapmam gerekir?
Tazminat başvurularınız için talebinize ait gerekli belgeleri info@cigna.com.tr adresimize gönderebilir ve 0850 222 0 860 nolu müşteri hizmetleri hattımızı arayabilirsiniz. İletilmesi gereken doküman listesini bu linkten ulaşabilirsiniz.
Hayat sigortalarında prim nasıl hesaplanmaktadır?
Yıllık hayat sigortası primleri yaşa göre belirlenmektedir. Sigorta şirketine göre meslek ve cinsiyetin de dikkate alındığı prim tabloları bulunmaktadır. Seçilen teminat tutarları da dikkate alınarak prim hesaplanır.
Hayat Sigortası Vergi Avantajından Nasıl Yararlanabilirim?
Hayat sigortası prim ödeme belgelerinizi; bordrolu çalışan iseniz çalıştığınız şirketin ilgili departmanına iletmeniz, serbest meslek sahibi iseniz gelir vergisi beyannamenizde belirtmeniz yeterlidir.
Hayat sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?
Hayat sigortası genel şartları çerçevesinde sigortayı yaptırırken teklifnamede yer alan sorulara doğru cevap vermek, gerek sigorta ettirenin gerekse sigortalının kendisince bilinen ve sigortacının bilmesi gereken hususları sigortacıya bildirmesi önemli bir yükümlülüktür. Bu yükümlülüğün ihlali halinde sigortacı sözleşemeden cayabilir ya da ek prim almak suretiyle sözleşmeyi yürürlükte tutabilir.
Sigortalı, sigorta ettiren ve lehtar ne anlama gelmektedir? Hayatı üzerine sigorta sözleşmesi yapılan kişiye sigortalı, prim ödeyerek sigortalının hayatını sigortalayan kişiye sigorta ettiren, sigorta sözleşmesine taraf olmamakla birlikte lehine sigorta sözleşmesi yapılan ve rizikonun gerçekleşmesi halinde kural olarak tazminatı talep etme hakkına sahip kişiye de lehtar denmektedir.
Hayat sigortası primleri için vergi avantajı var mıdır?
Evet, kendiniz ve aileniz için ödemiş olduğunuz hayat sigortası primlerini belirli oranlarla gelir vergisi matrahınızdan düşürebilirsiniz.
Hayat sigortası genel şartları çerçevesinde kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınız adına ödediğiniz ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik ve eğitim gibi sigorta primlerinin tamamını, aylık brüt ücretin %15'ini ve yıllık brüt asgari ücret tutarını aşmamak kaydıyla vergi matrahınızdan düşebilirsiniz.
Yıllık 300 TL hayat sigortası primi ödeyen ve aylık brüt maaşı 2.000 TL olan kişinin yararlanabileceği vergi avantajına dair örnek hesaplama;
Kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınız adına ödediğiniz ölüm, kaza, sağlık, hastalık, sakatlık, işsizlik ve eğitim gibi sigorta primlerinin tamamını, yıllık beyan edilen gelirin %15'ini ve yıllık brüt asgari ücret tutarını aşmamak kaydıyla vergi matrahınızdan düşebilirsiniz.
Yıllık 300 TL hayat sigortası primi ödeyen ve yıllık geliri 20.000 TL olan kişinin yararlanabileceği vergi avantajına dair örnek hesaplama;
Bireysel Emeklilik Soruları
Aklınıza takılan bir şey mi var? Sıkça sorulan sorulara göz atın.
Ferdi Kaza Sigortası Soruları
Ferdi kaza sigortası poliçeleri ile ilgili sorularınıza yanıt bulun.
Otomatik Katılım Soruları
Otomatik katılım ile ilgili sorularınıza yanıt bulun.
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?