Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik A.Ş. Çerez (Cookie) Politikası

Şirketimiz, müşterilerine sunduğu sigortacılık ve bireysel emeklilik faaliyetlerini yerine getirirken, web sitemizde sizlere mümkün olan en iyi sigortacılık ve bireysel emeklilik tecrübesini yaşatmak için Çerez (Cookie)'ler kullanmaktadır. Web sitemize yapılan ziyaretlerde sitedeki gezintinize dair bilgileri (kullanılan donanım ve yazılım bilgisi, genel konum bilgisi, web sitemize nereden, ne zaman ve nasıl erişildiği, hangi sayfaların gezildiği, ne kadar süre geçirildiği vb.) derleyen ve esas amacı web sitesi deneyiminizi daha faydalı hale getirmek olan çerez adı verilen küçük dosyalar kullanmaktayız.

Çerez Nedir?

Çerezler, sitemizi ziyaret ettiğinizde cihazınıza eklenen bilgi içeren küçük elektronik dosyalardır. Çerezler sanal dünyada geniş çerçevede kullanılan ve web tarayıcılarının otomatik ön kabule tanımlanması sebebiyle ziyaretiniz ile ilgili cihazınızın dil, ayarlar vb. bilgilerinin hatırlanmasına yardımcı olur. Günümüzde neredeyse her web sitesi çerez kullanmaktadır. Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için, çoğu web sitesi gibi Cigna da çerez kullanmaktadır. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. İşbu Çerez (Cookie) Politikası’nın amacı, tarafımızca işletilmekte olan www.cigna.com.tr adresinin (“Site”) işletilmesi sırasında müşteri/site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“İlgili kişi”) tarafından çerezlerin kullanımı sırasında elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu Çerez (Cookie) Politikası’nda sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Cigna olarak www.cigna.com.tr sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

– Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.

– Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi, Site’nin kullanım istatistiklerinin raporlanması ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

– Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi. Aynı zamanda Site içerisinde kullanıcıya özel içeriklerin sunulmasının sağlanması.

– Reklam kampanyalarının etkinliğini ölçmek ve verimliliğini artırmak. Örneğin, Site’de gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızın, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklamın yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızın tespit edilmesi. Bu kapsamda tarafınıza ilgi alanlarınıza yönelik reklamların çıkarılması ve gösterilen reklam sayısının sınırlandırılması. 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 8. maddeleri uyarınca gerekli olan hallerde rızanız doğrultusunda, aksi hallerde rızanız alınmaksızın Kanun’un 5. ve 8. maddelerinde belirtilen istisnalar kapsamında yukarıdaki amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir. Cigna olarak, Çerez (Cookie) Politikası kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ve grup şirketlerimiz ile paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz. Bu çerezler kapsamında çerez bilgileriniz yurt dışı sunucularında saklanabilecektir.

Cigna web sitesinde 4 tür çerez kullanır:

  • Kesinlikle gerekli çerezler: Bu çerezler, web sitesinin çalışması için gereklidir ve sistemlerimizde kapatılamaz. Web sitesinde dolaşmanıza ve gizlilik tercihlerinizi belirleme, giriş yapma veya formları doldurma gibi hizmet talebine karşılık gelen eylemlere gibi özelliklerini kullanmanıza olanak sağlamaktadır.

  • Performans çerezleri: Bu çerezler sitemizin performansını ölçebilmemiz ve iyileştirebilmemiz için sitenin ziyaret edilme sayısını ve trafik kaynaklarını sayabilmemizi sağlar. Hangi sayfaların en fazla ve en az ziyaret edildiğini ve ziyaretçilerin sitede nasıl gezindiklerini öğrenmemize yardımcı olurlar. Sitenin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığının veya alınan hataların tespitinde kullanılır.

  • İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler, videolar ile canlı sohbet gibi gelişmiş işlevler ve kişiselleştirme olanağı sunabilmemizi sağlar. Bunlar, bizim tarafımızdan veya sayfalarımızda hizmetlerinden faydalandığımız üçüncü taraf sağlayıcılarca ayarlanabilir. Bu tanımlama bilgilerine izin vermezseniz bu işlevlerden tümü veya bazıları doğru şekilde çalışmayabilir.

  • Reklam veya hedefleme çerezleri: Bu tür çerezler, Cigna’nın bilgisi doğrultusunda genellikle www.cigna.com.tr‘nin reklam ağları tarafından yerleştirilir. Web sitemizde ziyaret ettiğiniz ve çerezde yer alan bilgiler reklam verenler diğer kuruluşlarla paylaşılmaktadır. Söz konusu çerezlerin kullanım amaçları aşağıdaki gibidir;İlgili ve kişiselleştirilmiş reklamları göstermek • Gösterilen reklam sayısını sınırlamak • Reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek • Ziyaret tercihlerinizi hatırlamak

Kullandığımız Çerezler ve Kullanım Amaçları

cigna.com.tr'yi ziyaret ettiğinizde web sayfamızda kullandığımız/kullanacağımız çerezlerle ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Google Analytics: Kullanıcı/ziyaretçilerin sayıları, demografik özellikleri (ülke, şehir, cinsiyet, ilgi alanları, yaş aralığı v.b.) kullandıkları cihaz, sistem bilgisi, IP adresi, Kullanıcı/Ziyaretçilerin web sitemizde hangi sayfaları kullandıkları bilgisini sağlamaktadır. Google Analytics Hizmet ve Koşullar sayfası linki : https://www.google.com/analytics/terms/tr.html

Google Ads: Google Ads, çerezleri, güvenli arama tercihlerinizi hatırlamak, size daha alakalı reklamlar göstermek, bir sayfaya kaç ziyaretçi geldiğini belirlemek, hizmetlerimize kaydolmanıza yardımcı olmak, verilerinizi korumak veya reklam ayarlarınızı hatırlamak için kullanır. Bu, web sitesinin ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olur. Bu Web Sitesini kullanımınızla ilgili bilgiler (IP adresiniz dahil) Google'a aktarılmaktadır. Google bu bilgileri Web Sitesini kullanımınızı değerlendirmek, Şirket için Web Sitesi faaliyetini derlemek ve Web Sitesi faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır, fakat IP adresinizi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir. Google Ads çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://policies.google.com/privacy?hl=tr

Google Tag Manager: Cigna.com.tr, bu web sitesinin işleyişini yönetmek için Google Tag Manager’ı kullanmaktadır. Data toplamanın ve işlemenin amacı: Google Tag Manager, verileri yöneten etiket yönetimi çözümüdür. Gizlilik ve reddetme hakkında bilgi: https://www.google.com/policies/privacy

Google Optimize: Google’ın A/B testing ve personalization platformudur. Optimize, web sitelerindeki dönüşüm oranlarını arttırmasını amaçlayarak, sitenizde A/B testler yaparak, KPI’larınız doğrultusunda en iyi varyasyona ulaşmanızı sağlar. Google Optimize Hizmet ve Koşullar sayfası linki : https://support.google.com/optimize/answer/6230273

Hotjar: Siteye giren kullanıcıların, cihaz ve işletim sistemi bilgilerini beraberinde site içerisinde dolaştıkları sayfaları ve mouse (imleç) hareketlerini kaydederek bildirmektedir. Hotjar servisinin gizlilik sözleşmesi linki: https://www.hotjar.com/terms

Facebook pixel: http headers, pixel spesifik veriler (pixel ID, pageview vs.), buton click (butonların labelları ve sonuç sayfaları) ve bizim yolladığımız opsiyonel verileri (pixel eventlerdeki ürün bilgileri gibi) toplar. https://developers.facebook.com/docs/facebook-pixel/implementation/gdpr/

Politika Değişikliklerine İlişkin Uyarımız

BBu Politika içeriğinin değişmesi veya yeni eklemeler olması durumunda, son güncel politika kullanıcılarımıza şeffaflık sağlamak ve veriyi ne şekilde topladığımız ve ne amaçla kullandığımızı bilgilendirmek adına web sitemizde sunulacaktır. Kişisel verileriniz hakkında detaylı bilgi ve 6698 sayılı Kanun kapsamındaki haklarınıza ilişkin www.cigna.com.tr/kisisel-verilerin-korunmasi adresini ziyaret edebilirsiniz.